NATO: VJ I KFOR RAZGOVARAJU U PRISTINI

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2000.

13:51

Default images
NATO "u potpunosti deli ocenu jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunica da je vrlo zabrinjavajuce stanje" u zoni kopnene bezbednosti na administrativnoj medji Srbije i Kosova, ali je to "prevashodno tehnicko i operativno pitanje" rekli su u ponedeljak izvori u sedistu NATO u Briselu. Kako prenosi Beta, oni su dodali da o tome u Pristini uveliko razgovaraju oficiri Kfora i Vojske Jugoslavije, u okviru Zajednicke komisije za primenu Vojno-tehnickog sporazuma iz Kumanova.

Funkcioneri u Briselu su saopstili i da generalni sekretar NATO Dzordz Robertson sprema odgovor na pismo koje je predsednik Kostunica uputio, njemu i generalnom sekretaru UN Kofiju Ananu, sa zahtevom da se promene odredbe Vojno-tehnickog sporazuma iz Kumanova. Izvori u Briselu su naveli i da je "potpuno jasno" da se u Atlantskom savezu ne vidi bilo kakav "politicki problem", kad je u pitanju zahtev vlasti u Beogradu da NATO i ostali medjunarodni cinioci ispune svoje obaveze u skladu s rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti BUN i onemoguce albanske ekstremiste da izazivaju nasilje i napadaju tamo zakonito prisutne srpske policajce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: