POZIV DJUKANOVICU PREKO BEOGRADA

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2000.

14:16

Default images
Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske pozvalo je na "na adekvatan nacin" i predsednika SR Jugoslavije Vojislava Kostunicu i predsednika Crne Gore Mila Djukanovica na Zagrebacki samit, izjavila je za Betu savetnica za medije u MIP-u Hrvatske Miona Sevcik povodom spekulacija o statusu crnogorskog predsednika na tom skupu. Sevcikova je objasnila da u diplomatskim pravilima postoje nacini na koje se salju odredjeni pozivi i dodala da se u MIP-u Hrvatske smatra da modaliteti ucesca Kostunice i Djukanovica na samitu nisu interesantni za javnost. Ona je takodje podsetila da su Hrvatska, EU i Francuska izrazili zelju da Djukanovic ucestvuje na samitu EU i pet balkanskih zemalja, koji se odrzava 24. novembra u Zagrebu.

Kako Beta saznaje u diplomatskim krugovima, poziv za samit dobio je predsednik SRJ Vojislav Kostunica, a posebno pismo, preko Beograda, upuceno je i Milu Djukanovicu kao predsedniku Crne Gore. Prema tumacenjima tih izvora, na taj, "adekvatan nacin", na zagrebacki skup pozvan je i predsednik Crne Gore, ali u okviru delegacije Jugoslavije, koju ce predstavljati predsednik Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: