MINISTAR PROSVETE O NOVOM ZAKONU O UNIVERZITETU

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

22:12

Default images
Republicki ministar prosvete Gaso Knezevic, rekao je u clanovima rektorskog kolegijuma kragujevackog Univerziteta da predlog zakona o Univerzitetu mora biti gotov do kraja godine kako bi se u februaru 2001. nasao u Republickoj skupstini, javlja dopisnik ANEM-a. "Sadasnji zakon daje Republickom ministarstvu prosvete ogromna ovlascenja pa ga necemo koristiti da ne bi bilo revansizma i da bi se demokratija vratila na Univerzitet", rekao je Knezevic."Novi zakon o Univerzitetu morace da bude gotov do kraja godine.Formiracu komisiju koja ce uvaziti sve zahteve lokalnih Univerziteta, rukovodilac radne grupe bice Dragor Hiber, a za model koristicemo zakone iz Makedonije i Slovenije i projekte koji su radjeni na alternativnom beogradskom Univerzitetu" rekao je Knezevic u razgovoru sa clanovima rektorskog kolegijuma kragujevackog Univerziteta.

Knezevic je naglasio da ce se zaloziti za poboljsanje studentskog standarda koji je "na nivou socijale."U tome ocekujem pomoc lokalnih samouprava.Resicemo i probleme u crnim mrljama skolstva: Visim skolama,u kojima vlada haos,i privatnim fakultetima jer ni jedan ne ispunjava zakonske uslove za rad",zakljucio je Knezevic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: