Petak, 29.12.2000.

16:55

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI MIP I SOCIJALNOM OSIGURANJU

Izvor: B92

Default images
Ministri inostranih poslova SR Jugoslavije i Makedonije Goran Svilanovic i Srdjan Kerim potpisali su u petak u Beogradu sporazum o saradnji ministarstava inostranih poslova i sporazum o socijalnom osiguranju. Svilanovic je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da sporazum o socijalnom osiguranju treba da pomogne gradjanima da ostvare svoja prava i "premoste jaz koji je nastao u proteklih desetak godina", prenosi Srna.

Jugoslovenski i makedonski ministri inostranih poslova Goran Svilanovic i Srdjan Kerim dogovorili su se i da se problem granica izmedju dveju zemalja razresi najkasnije do kraja februara, saznaje B92. Specijalna jugoslovensko–makedonska komisija radi na iscrtavanju drzavnih granica izmedju Jugoslavije i Makedonije jos od 1995. godine. Vise od 90 odsto granicne linije je vec utvrdjeno, a sporni elementi su bili manastir Prohor Pcinski i livade duz granice. Prema izvorima bliskim predsedniku Makedonije, ova komisija u promenjenom sastavu sa jugoslovenske strane sastace se 16. januara da bi pripremila plan za razresenje spornih tacaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: