Utorak, 26.12.2000.

10:47

MILOSEVIC KUPOVAO FALSIFIKATIMA?

Izvor: B92

Default images
Beogradski dnevnik Blic tvrdi u utorak da je Slobodan Milosevic, bivsi predsednik Srbije i Jugoslavije, falsifikatom dosao do otkupa kuce na Dedinju. Kako prenosi Beta, list objavljuje i faksimile zloupotrebljenih dokumenata.

Prilikom otkupa kuce u Uzickoj 34 Milosevic je "upisao lazne podatke, cime je pocinio krivicno delo navodjenja sluzbenog lica na overavanje neistinitog sadrzaja, za sta je predvidjena kazna od tri meseca do pet godina zatvora". U ugovoru o otkupu, koji je Milosevic s republickim ministarstvom finansija potpisao 22. marta 1999, samo dva dana pre pocetka bombardovanja, on je kao adresu stanovanja naveo Uzicku 34. Prema pouzdanim podacima do kojih je dosao Blic, medjutim, Milosevic nikad nije stanovao na toj adresi, jer je i dan danas prijavljen u Tolstojevoj 33, gde poseduje kucu od 343 kvadrata.

Ti podaci su, kako saznaje list, dostavljeni i zameniku javnog tuzioca u Drugom opstinskom tuzilastvu u Beogradu, Goranu Ilicu, koji je jos pocetkom ovog meseca trazio od ministarstva finansija da se prikupe sve cinjenice o ovome. "Rec je, naime, o kuci od 94,12 kvadrata i 80 ari placa, a tuzilastvo je trazilo da se utvrdi na osnovu koje dokumentacije je Milosevic otkupio pomenutu kucu i kakvu je dokumentaciju tom prilikom prilozio ministarstvu finansija", pise Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: