JEDINSTVENI SINDIKAT IZABRAO PREDSTAVNIKE RTS-A U NOVOM UO

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

17:10

Default images
Jedinstveni sindikat Radio-televizije Srbije, koji tvrdi da je jedina legitimna sindikalna organizacija drzavne televizije, zatrazio je od prelazne vlade Srbije da hitno "normalizuje stanje" u RTS-u i ukine sve "nelegalne promene u radno-pravnoj oblasti", prenosi Beta. Predsednik JS Miladin Jaric rekao je na konferenciji za stampu da taj sindikat trazi od vlade Srbije da mu odobri da imenuje predstavnike iz redova zaposlenih u novom Upravnom odboru drzavne televizije. Jaric je rekao da je razgovarao s koministrom za informisanje iz Srpskog pokreta obnove Bogoljubom Pejcicem, te da, na osnovu tog razgovora, moze da zakljuci da postoje "realne sanse da se zahtevi" JS-a ispune. On je dodao da je JS vec izabrao pet svojih predstavnika u UO RTS-a.

JS smatra da Sindikat "Nezavisnost" "ne postoji, jer nije registrovan". Prema recima Jarica, Jedinstveni sindikat broji 7.502 clana, od ukupno 7.876 zaposlenih. Sindikat "Nezavisnost" nedavno je saopstio da je od 5. oktobra njegovo clanstvo povecano za 1.750 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: