ZIVKOVIC: SAVEZNA DRZAVA POSTOJI

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

14:09

Default images
Gradonacelnik Nisa i kandidat Demokratske opozicije Srbije za jugoslovenskog ministra za unutrasnje poslove Zoran Zivkovic izjavio je u petak da savezna drzava postoji i da Savezno ministarstvo za unutrasnje poslove prvo treba da povrati one nadleznosti koje po zakonu vec ima, javlja Beta. "Postoji potreba za redefinicijom odnosa sa Crnom Gorom, ali to ne znaci da bi funkcije savezne drzave trebalo da budu ukinute", rekao je Zivkovic posle potpisivanja Memoranduma o norveskoj isporuci energenata gradovima u Srbiji. On je dodao da su nadleznosti koje po zakonu pripadaju Saveznom ministarstvu za unutrasnje poslove, "da li s voljom ili bez volje", prenete na republike i naveo je "slucaj granicne kontrole". Zivkovic je rekao da vladajuca "Demokratska partija socijalista Crne Gore ima problem da objasni neucestvovanje na saveznim izborima i sada trazi nastavak te price, cini mi se, bez uporista medju gradjanima u svojoj republici, cak ni u svojoj koaliciji".

Zivkovic je rekao da dugovecnost buduCe jugoslovenske vlade "zavisi od stabilnosti u parlamentu, "i to postoji koalicijom Socijalisticke narodne partije Crne Gore i Demokratske opozicije Srbije", ali da je od sustinske vaznosti za stabilnost svake vlade da "drzavi bude dobro, da gradjanima bude dobro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: