Evroliga: Partizan van plej-ofa, Zvezda među lošijima

Renomirani košarkaški portal "Basketnews" napravio je power ranking listu pred početak nove sezone Evrolige.

Izvor: SN

Petak, 30.09.2022.

12:45

Evroliga: Partizan van plej-ofa, Zvezda među lošijima
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Evroliga će novu sezonu otvoriti već 6. oktobra, a među elitom se ovoga puta nalaze i dva srpska kluba: Partizan i Crvena zvezda.

Prema njihovom istraživanju u koje je uključeno 17 košarkaških stručnjaka, ni Partizan ni Crvena zvezda nisu plej-of timovi.

Crno-beli su nešto bolje kotirani, pošto su stavljeni na 10. poziciju (8 najboljih ide u plej-of), dok je Crvena zvezda dosta lošije plasirana na ovoj listi, tek su na 15. mestu i iza njih su samo Žalgiris, Asvel i Alba.

"Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su glasili za jedne od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar... Pritom, doveli su ovoga leta Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor se vratio u tim. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među 8 najboljih", stoji u objašnjenju.

Što se Crvene zvezde tiče, njihovo 15. mesto je obrazloženo na sledeći način:

"Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao i komandant Dejan Radonjić koga je "uzeo" Panatinaikos. Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je devitant Evrolige Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može", smatra Basketnews. Kompletan spisak izgleda ovako:

1. Real Madrid
2. Anadolu Efes
3. Barselona
4. Olimpija Milano
5. Olimpijakos
6. Monako
7. Fenerbahče
8. Bajern Minhen
9. Virtus Bolonja
10. Partizan
11. Makabi
12. Panatinaikos
13. Valensija
14. Baskonija
15. Crvena zvezda
16. Žalgiris
17. Asvel
18. Alba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Dobrodošli!

B92.tv – sve na dohvat ruke

Otkrijte svet televizije koja prati korak sa vremenom - predstavljamo vam potpuno redizajnirani portal B92.tv.

0:00

12.3.2024.

7 d

Podeli: