BRITANSKA STAMPA O NESLAGANJIMA UNUTAR KFOR-A

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2000.

12:51

Default images
Britanska stampa pisuci u cetvrtak o situaciji na jugu Srbije, na administrativnoj granici prema Kosovu, posebno istice neslaganja unutar Kfora o nacinu na koji se treba suprotstaviti napadima naoruzanih Albanaca na srpsku policiju u "tampon zoni". Kako prenosi radio Bi-Bi-Si, "Tajms" pise da neki partneri u NATO-u optuzuju americke snage u sastavu Kfora da ne cine dovoljno da bi sprecili ove napade. Londonski dnevnik navodi da Amerikanci raspolazu svom potrebnom vojnom opremom i da su poslednjih nedelja imali prilike da posmatraju vezbe naoruzanih albanskih grupa, ali nista nisu ucinili da sprece njihove upade u bezbednosnu zonu na jugu Srbije. "Gardijan" pise da je Francuska u sredu usla u spor sa saveznicima u NATO-u u vezi sa bezbednosnom situacijom u Presevskoj dolini.

Francusko ministarstvo inostranih poslova saopstilo je da bi trebalo modifikovati sporazum kojim se jugoslovenskim snagama zabranjuje ulazak u "tampon zonu". Predstavnik NATO-a je rekao da to nije moguce, prenosi list i objasnjava da je francuski predlog iznet posto su srpski politicari upozorili da ce, ako treba, svim raspolozivim sredstvima povratiti pogranicnu teritoriju, koju su albanski separatisti u nedavnim borbama stavili pod svoju kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: