Utorak, 28.05.2002.

19:00

REDZEPI: BEOGRAD MANIPULISE SRBIMA

Izvor: B92

Default images
Kosovski premijer Bajram Redzepi rekao je u utorak da je "tragicno sto u politickim pitanjima Beograd manipulise kosovskim Srbima", javlja pristinski Radio 21. Redzepi je izrazio spremnost Vlade da obezbedi uslove za integrisanje manjina u kosovsko drustvo i optimizam zato sto su poslanici kosovskog parlemanta prihvatili program rada kosovske vlade.

Govoreci na skupu o pomirenju zajednica, odrzanom u Peci pod motom "Da idemo napred", Redzepi je ponovio raniji stav da ce biti "premijer svih gradjana Kosova bez obzira na etnicku pripadnost". "Do sada su preduzimani ozbiljni koraci na stvaranju povoljne klime za sve na Kosovu. Vlada Kosova je zajedno sa lokalnom vlascu preuzela obavezu za povratak pripadnika manjina, ne zaboravljajuci i povratak Albanaca u severni deo Mitrovice", rekao je Redzepi.

Na konferenciji o pomirenju zajednica na Kosovu, na kojoj ucestvuju predstavnici UNMIK, diplomate i kosovski politicki predstavnici, promovisan je program medjuetnickog dijaloga, mera za gradnju poverenja medju svim zajednicama, bezbednosti i slobode kretanja za sve, a posebno za kosovske Srbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: