Subota, 31.08.2002.

21:07

Spanija - Angola 88:55 (izjave)

Izvor: B92

Default images
Selekcija Spanije nije imala mnogo problema protiv Angole u utakmici treceg kola grupe A. »Crvena furija« je dobila utakmicu sa 88:55 (25:12, 23:17, 22:14, 18:12) i time potvrdila prvo mesto zasluzeno prethodnog dana pobedom nad Jugoslavijom.

Od samog pocetka Spanci su igrali ozbiljno, reseni da ne dozvole iznenadjenje, jer je Angola pobedom nad Kanadom prakticno obezbedila plasman u drugi krug. 5,000 gledalaca u RCA centru videlo je sjajnu igru Alfonsa i Felipea Rejesa, koji su zajedno postigli 29 poena, uz 18 skokova. Spanska odbrana je bila toliko cvrsta, da je prinudila Angolu na 23 izgubljene lopte, dok je broj pogodaka iz igre koje je zabelezio africki tim samo 18!!! Spanski selektor imao je mogucnost da odmori Pau Gasola, koji je prethodnog dana demolirao odbranu Jugoslavije, pa je centar Nju Orlinza proveo na terenu samo 15 minuta. To ga nije sprecilo da, na radost svih koji su ga stavili u tim u igri »Ja, selektor«, postigne 16 poena i zabelezi 6 skokova.

Zoakim Gomez bio je najbolji u timu Angole, sa 24 postignuta poena i 6 skokova. Edgar Viktorijano je uhvatio 10 lopti, trecinu angolskih skokova, ali je imao ocajan procenat suta i stao na 9 poena. Najvise je razocarao Migel Lutonda. MVP africkog prvenstva postigao je 12 poena, uz 4 ukradene lopte, ali ih je izgubio cak 6, i promasio 8 puta.

Spanija je odmah stvorila prednost, a razlika se povecavala bukvalno do samog kraja. Imbroda je svim igracima pruzio dobru minutazu, pripremajuci tim za predstojece susrete sa Brazilom, Portorikom i, najverovatnije, Turskom. Trener spanske ekipe Havijer Imbroda rekao je posle meca da je zadovoljan igrom u poslednjoj utakmici grupe A, kao i da ce Spanija imati tezak posao u daljem toku takmicenja u mecevima sa Brazilom, Portorikom i Turskom.
Pau Gasol rekao je posle meca da Spaniju u sledecoj rundi cekaju teski protivnici, ali da sa puno samopouzdanja ocekuju te duele.

Sa druge strane trener Angole Mario Palma rekao je da Spanija igra najbolju odbranu na sampionatu, kao i da je srecan zbog uspeha njegove ekipe, koja je podsetimo prva africka reprezentacija koja se plasirala u drugi krug svetskih sampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: