Ponedeljak, 25.12.2000.

14:54

SAMI: DSS NAJBROJNIJA STRANKA U PARLAMENTU

Izvor: B92

Default images
Demokratska stranka Srbije ce, u slucaju da ostane broj od 177 osvojenih mandata Demokratske opozicije Srbije, imati najvise poslanika u republickom parlamentu, najavio je u ponedeljak potpredsednik DSS Zoran Sami. Kako prenosi Radio B92, on je, na osnovu rezultata sa 93,01 odsto obradjenog birackog tela, rekao da je broj od 177 osvojenih mandata DOS "95 odsto siguran". Prema njegovim recima, u tom slucaju bi, prema sporazumu unutar DOS-a, DSS imala 46 poslanika, Demokratska stranka 45, Gradjanski savez Srbije, Socilajdemokratija i Nova Demokratija po 9, Nova Srbija 8, Demohriscanska stranka Srbije sedam, Demokratska alternativa, Savez vojvodjanskih Madjara i Liga Socijaldemokrata po 6, Pokret za demokratsku Srbiju 5, Demokratski Centar, Socijaldemokratska Unija, Koalicija Vojvodina i reforimisti Vojvodine po cetiri, Koalicija Sandzak dva mandata i Srpski pokret otpora sa Kosova, Liga za Sumadiju Asocijacija nezavisnih sindikata po jedan.

Sami je istakao da je sa velicinom uspeha DOS-a povecana i obaveza da se uradi ono sto je obecano biracima. "Treba imati na umu da vlast nije izabrana na 50 godina, nego do sledecih izbora", rekao je Sami.

Odgovarajuci na pitanje zasto proslavi pobede DOS u Skupstini grada nije prisustvovao predsednik DSS, niti su primeceni funkcioneri stranke, Sami je rekao da ne zna gde je ko bio, a da je predsednik Kostunica "tradicionalno" dosao prostorije DSS u subotu uvece, gde clanovi te stranke prate izborne rezultate "na svim izborima do sada". "Znam da je on nameravao da ode u Skupstinu grada, ali, je valjda, kad se javio da ode tamo, drustvo vec pocelo da se razilazi, tako da smo ostali u stranci. Nema nikakvog bitnog razloga zasto predsednik stranke nije bio tamo. Koliko se secam, neki funkcioneri stranke su otisli tamo dosta rano, tako da je tamo bilo predstavnika DSS-a, ali ne smem da garantujem", rekao je Sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: