Ponedeljak, 11.12.2000.

11:30

POLITICKO KRILO OVPBM OPTUZUJE POLICIJU I VJ

Izvor: B92

Default images
Politicko vece Preseva, Bujanovca i Medvedje optuzilo je srpske snage bezbednosti da trenutno primirje na kriznom podrucju juga Srbije koriste radi rasporedjivanja teskog naoruzanja i jacanja borbenih polozaja. Vece sa sedistem u Gnjilanu smatra da je poslednji incident pripadnika takozvane Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje i snaga MUP-a kod sela Bukovac, u "tampon zoni", "deo strategije srpskih snaga za konfrontacijom i ratom, kojim se zele minirati politicka resenja", prenosi u ponedeljak pristinski dnevnik na albanskom jeziku "Zeri".

Ovaj dnevnik prenosi izjavu portparola Kfora u Pristini majora Stivena Sapela, da jugoslovenske vlasti, medjunarodnim civilnim i vojnim misijama na Kosovu nisu uputile nikakav zvanican zahtev za revizijom Vojnotehnickog sporazuma iz Kumanova i suzenje demilitarizovane zone na administrativnoj granici Kosova i centralne Srbije. Sapel je upozorio da bi, ukoliko se hipoteticki posmatraju sve ucestalije spekulacije za promenama kumanovskog sporazuma, "pravo da odlucuje o promenama sporazuma i suzenju 'tampon zone' imali NATO i UN, a ne Kfor na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: