Petak, 08.12.2000.

23:29

PREPODNEVNA RASPRAVA U SKUPSTINI SRJ

Izvor: B92

Default images
U prepodnevnom delu sednice savezne skupstine uglavnom su govorili poslanici levice i Srpske radikalne stranke. Kako prenosi Radio B92, oni su izrazili nezadovoljstvo cinjenicom da je u sali bio prisutan samo jedan predstavnik vlade i to ministar sporta, i optuzili nove vlasti da ih stanje na kriznom podrucju ne zanima. Glavni junak ovog dela rasprave bio je poslanik JUL-a i nekadasnji savezni ministar informisanja Goran Matic, koji je istom preciznoscu kao sto je otkrivao teroristicke grupe Pauk i OSA, poslanicima otkrio da je ugrozena stratreska dubina nase teritorije i da iza pobune albanskih ekstremista u Presevskoj dolini stoje SAD i njena strategija "pirane". "Ta strateska dubina je ugrozena na prostoru Kosmeta, a zatim taktikom pirane, nagrizanjem ostalih podrucja oko Kosmeta, a pre svega formiranjem jugoistocnog vojista u prostoru koji je sada ugrozen na podrucju Bujanovca, a zatim u narednoj fazi formiranjem jugozapadnog vojista na prostoru Raske oblasti prema Gorazdu, pokusace se da se ucini teritorijalno komadanje Jugoslavije na nacin da se teritorijalno razdvoje Srbija i Crna Gora. Skracenje prostorne dubine je veoma bitno zato sto se na taj nacin definitivno stvara transverzala od Taskenta do Bihaca", kaze Matic.

Nakon ulaska ministara u salu polemika se rasplamsala. Radikali su optuzili ministra policije Zorana Zivkovica da se u toku proslogodisnjeg rata krio u Crnoj Gori. Zivkovic je odgovorio da postoje pisana dokumenta da je bio sve vreme rata u Srbiji optuzivsi radikale i socijaliste da nisu nista ucinili da se spreci odvajanje Kosova i da su mislili samo na sebe cak i dva dana pred NATO-bombardovanje. "Vas ministar finansija je dana 22.03. sklopio ugovor sa predsednikom Jugoslavije sa g. Milosevicem o otkupu kuce u Ulici Uzicka 34. povrsine 94,12 kvadratnih metara za iznos od 84.221,62 dinara sto predstavlja 9.000 maraka. O tome je vrh jugoslovenske vlasti i vrh srpske vlasti tad razmisljao. Ja po kuloarima cujem da vi predlazete da treba uzeti oruzje i zgaziti, kao sto ste to vec i radili. Gde vi posaljete tenkove, Srbi se posle dva meseca vracaju na traktorima. To se sada nece dogoditi", rekao je Zivkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: