SVILANOVIC I TANG POTPISALI ZAJEDNICKU IZJAVU

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2000.

20:24

Default images
Sef jugoslovenske diplomatije je nakon zajednickog kominikea potpisanog sa ministrom inostranih poslova NR Kine Tang Djijasuanom, izjavio da su dve zemlje tim dokumentom izrazile spremnost da nastave saradnju u svim oblastima u kojima su je i do sada razvijali. "U zakljucku ovog dokumenta Kina je obecala bespovratnu pomoc u iznosu od 20 miliona juana sto je 2,4 miliona dolara", rekao je Svilanovic, prenosi Beta.

SRJ je izrazila spremnost da sledi politiku kojom priznaje postojanje samo jedne Kine i priznaje jednu kinesku vladu, dok Narodna republika Kina podrzava napore SRJ u reintegraciji u medjunarodnu zajednicu i podrzace nasa nastojanja za ulazak u medjunarodne organizacije u kojima jos uvek nismo clanovi, izjavio je Svilanovic, izrazivsi nadu da ce predsednik SRJ Vojislav Kostunica uskoro posetiti Kinu na poziv predsednika Narodne republike Kine Djijanga Cemina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: