Ponedeljak, 22.01.2001.

22:00

U NAPADU NA POLICIJSKU STANICU POGINUO MAKEDONSKI POLICAJAC

Izvor: B92

Default images
U noci izmedju nedelje i ponedeljka, oko dva sata, u Makedoniji je raketirana policijska stanica blizu Tetova, sto je cetvrti takav slucaj. Kako prenosi dopisnik Radija B92 iz Skoplja, jedan policajac je poginuo, jedan je teze i jedan lakse ranjen u napadu koji se dogodio u selu Tearce. Iako nema direktno osumnicenih, pretpostavlja se da su napad, sa dve strane, granatama izvrsile dve grupe, koje su mesto napustile u dva automobila. Na stanicu, u kojoj su u trenutku napada bila 4 policajca, najpre je otvorena rafalna paljba, a zatim su bacene granate. Povredjeni policajci preneseni su u Urgentni centar u Tetovu, dok je nekoliko osoba privedeno zbog sumnje da su umesane u napad.

Ministar unutrasnjih poslova Dosta Dimovska izjavila je da je u pitanju teroristicki napad, dok je lider demokratske partije Albanaca Arben Dzaferi izjavio da apsolutno iskljucuje mogucnost da iza napada krije politicki motivisan Albanac zato sto bi to bilo protivno interesima Albanaca u Makedoniji. "Radi se o vulgarnoj tendenciji da se srusi Vlada", izjavio je Dzaferi i osudio ovaj napad.

Kako je u medjuvremenu javila agencija "Kosova live", posle napada na policijsku stanicu makedonska policija je uhapsila dva albanska mladica, od kojih je jedan bivsi clan Oslobodilacke vojske Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: