MICUNOVIC SE SREO S KASTROM

Izvor: B92

Subota, 02.12.2000.

11:43

Default images
Predsednik Veca gradjana Savezne skupstine Dragoljub Micunovic, na inauguracionoj svecanosti povodom stupanja funkciju novog predsedenika Meksika Vinsente Foksa, sreo s predsednikom Kube Fidelom Kastrom, koji je tom prilikom upoznat sa osnovnim elementima aktuelne situacije i demokratskim promenama u SRJ. Kubanski predsednik je pokazao interesovanje za sitaciju na Kosovu i Metohiji, izrazivsi nadu da ce biti ocuvan teritorijalni integritet SRJ.

Micunovic je preneo cestitke predsednika SRJ Vojislava Kostunice novom predsedniku Meksika, saopstila je jugoslovenska ambasada u Meksiku. Foks je, zahvaljujuci na cestitkama, istakao tradicionalno prijateljstvo naroda dvaju zemalja, uputivsi cestitke povodom demokratskih promena u Jugoslaviji. Predsednik Meksika se tom prilikom zalozio za intenziviranje bilateralne saradnje na ekonomskom, kulturnom i naucno-obrazovnom planu.

Micunovic se sreo i s predsednikom Ruske Dume Genadijem Seleznjovim, predsednikom Venecuele Ugom Cavesom i Peresom de Kueljarom, bivsim generalnim sekretarom UN i premijerom Perua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: