JUGOSLOVENSKA VLADA ZATRAZILA HITNU SEDNICU SB UN

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

20:30

Default images
Jugoslovenska vlada zatrazila je hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj bi bio ostro osudjen nocasnji oruzani napad na pripadnike ministarstva unutrasnjih poslova Srbije na administrativnoj granici sa Kosovom, prenosi Beta. U pismu predsedavajucem Saveta, Savezna vlada, koja je u sredu odrzala vanrednu sednicu, trazi da to telo preduzme hitne mere u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244. "I pored brojnih zahteva i upozorenja SRJ, nije pokazana resenost medjunarodnih cinilaca da se energicno suprotstave zlocinackom delovanju albanskih terorista na Kosovu i Metohiji koji ce, ako ne budu onemoguceni, vrlo brzo izazvati novi ratni pozar u regionu", navodi se u saopstenju. Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic zatrazio je od drzavnog sekretara Norveske Espena Barta Ejdea vece angazovanje medjunarodnih snaga na Kosovu. Sledeci komandant Kfora bice iz Norveske.

Pismo jugoslovenske vlade koja zahteva hitno zasedanje Saveta bezbednosti povodom zbivanja na Kosovu, jos nije stiglo u misiju Holandije, koja ovog meseca predsedava tim telom, receno je Radiju B92 u holandskoj misiji pri UN. "Za danas je predvidjena vanredna sednica Saveta, ali ona je posvecena situaciji na Bliskom istoku", rekao je sagovornik B92. On je dodao da je malo verovatno da ce eventualna sednica o Kosovu biti odrzana i u cetvrtak zbog americkog praznika Dan zahvalnosti, koji slavi najveci broj sluzbenika zgrade na Ist Riveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: