OTPOR CE TUZITI CRNOGORSKI OTPOR ZBOG ZLOUPOTREBE IMENA

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

16:11

Default images
"Narodni pokret Otpor nama nikakvih kontakata sa Otporom koji se poslednjih dana javio u Crnoj Gori i mi ga ne podrzavamo", izjavio je za Radio B92 beogradski aktivista Otpora Vukasin Petrovic. "Stav Narodnog pokreta Otpor je da su politicki problemi Crne Gore problemi njenih gradjana i da politicke organizacije iz Srbije nemaju pravo da se mesaju", ocenio je Petrovic, uz napomenu da, posto Otpor zbog zabrane prethodne vlasti jos nije registrovan u Saveznom ministarstvu pravde, tuzba zbog zloupotrebe imena protiv crnogorskog Otpora jos nije moguca. "Posto ce Otpor biti registrovan na nivou SR Jugoslavije, po prijavi iz maja ove godine, mi cemo imati pravo da ih tuzimo zbog zloupotrebe imena", istakao je Petrovic u izjavi za Radio B92.

Vukasin Petrovic je jos rekao da smatra "da je grupa gradjana koja je sebe nazvala Pokretom Otpor ucinila jednu veoma losu stvar, i da potreba za jednim takvim pokretom u Crnoj Gori ne postoji". "Inicijativa koju vode vlasti Crne Gore zajedno sa predsednikom SR Jugoslavije gospodinom Kostunicom i predstavnicima DOS-a za pronalazenje resenja za buduci status Crne Gore i Jugoslavije je dobra i od nje ocekujemo da pronadje pravo resenje", rekao je Petrovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: