Subota, 30.12.2000.

20:29

DETONACIJA U CERNICAMA

Izvor: B92

Default images
U mestu Cernica, u centralnom delu Kosova, u petak uvece odjeknula je eksplozija, u kojoj nije bilo povredjenih, saopstio je portparol KFOR, kapetan Ricard Kjuzak. On je dodao da su vojnici KFOR i tim za demontiranje eksplozivnih naprava bili na licu mesta i da su u kuci pronasli ostatke eksplozivne naprave, prenosi Srna.

Istog dana, KFOR je pronasao, u jednoj kuci u mestu Stutica, u centralnom delu Kosova, 2 pistolja, mitraljez, 200 komada municije, bombu, 3 granate, 7 okvira municije i opremu za dekontaminaciju NBC, rekao je Kjuzak. U mestu Prusit, na zapadu Kosova, vojnici KFOR u petak su zaplenili minobacac, 24 minobacacke granate, raketnu bombu i 24 eksplozivna punjenja, dodao je Kjuzak. Na kontrolnom punktu Dubovo, na zapadu Kosova, vojna policija KFOR pretrazila je jedan automobil. Vozac je nosio pistolj 7,62 milimetra, 2 okvira i 20 komada municije, zbog cega je predat UNMIK-u. Vojnici multinacionalne brigade Zapad pretrazili su jednu kucu u mestu Brovina, u kojoj su pronasli i zaplenili pusku i municiju. Jedno lice je uhapseno i predato policiji UNMIK-u. Vojnici brigade Istok priveli su muskarca u mestu Cernica. On je nosio pistolj, model 57. Vojnici su zaplenili oruzje, a muskarac je prebacen u kamp Bondstil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: