NASTAVLJENE RESTRIKCIJE STRUJE

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

16:49

Default images
Jedan od nadleznih u Elektroprivredi Srbije, rekao je za Radio B92 da se i dalje iskljucuju po tri grupe potrosaca "zbog vrlo niske kote Dunava koja ugrozava rad termoagregata u termoelektrani "Nikola Tesla" A i B. Snaga koja se uvozi nadomescuje struju koja bi se proizvela u hidroelektrani "Djerdap 1", stoga jos uvek nema popravljanja situacije, saopsteno je Radiju B92.

Kako navode u Elektroprivredi Srbije, javna preduzeca za distribuciju elektricne energije na svojoj teritoriji sama ce sprovoditi ogranicenja, kako bi se uklopila u predvidjeni obim ogranicenja, javlja Beta. EPS zbog smanjenje proizvodnje i dalje neovlasceno preuzima struju iz balkanske interkonekcije, ali u manjem obimu nego prethodih dana. U EPS-ovim termoelektranama u toku je remont cetiri velika bloka ukupne instalisane snage 1.240 megavata, sto je 32 odsto ukupnog kapaciteta EPS-ovih termoelektrana, bez Kosova. U EPS-u ocekuju da ce polovinom novembra, kada se zavrsi remont, i kada pocne najavljeni humanitarni uvoz struje, situacija sa snabdevanjem biti povoljnija nego danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: