DOS IMA RESENJE ZA MARKOVICA

Izvor: B92

Petak, 03.11.2000.

12:38

Default images
Jedan od lidera DOS-a Zoran Djindjic rekao je da DOS ima resenje i u slucaju da sef drzavne bezbednosti Srbije Rade Markovic do ponedeljka ne podnese ostavku. "DOS ce onda da predje u drugu fazu, jer imamo resenje i za tu mogucnost", rekao je Djindjic agenciji Srna ne precizirajuci sta ta druga faza podrazumeva. On je naglasio da DOS nece pristati da republicka vlada sa Markovicem kao sefom drzavne bezbednosti bude do 23. decembra i podvukao da Markovic mora da ode i da nema razloga da se oteze da njegovom ostavkom.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic ocenio je da ce na republickim izborima u decembru Demokratska opozicija Srbije osvojiti 60 do 65 odsto glasova, dok bi Socijalisticka partija Srbije mogla da osvoji 15 zahvaljujuci "demokratskim kadrovima" u redovima socijalista. "Procenjujem da DOS treba da postoji jos oko godinu dana, posle toga mozemo samostalno na izbore", dodao je on u intervjuu za "Politiku", prenosi Beta.

Upitan o tome "ko je glavni" u DOS-u, Dindjic je odgovorio da "u DOS-u nema glavnih" i precizirao da je za medjunarodnu politiku zaduzen predsednik SRJ Vojislav Kostunica, za organizaciju on, za Saveznu vladu predsednik G17 Plus Miroljub Labus, a za republicku vladu predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic. "To je jedinstvena koalicija u kakvoj nikada do sada nisam bio", dodao je Djindjic.

Djindjic je "deo sluzbe drzavne bezbednosti" optuzio da "vodi specijalni rat" ciji je glavni cilj stvaranje podele izmedju njega i predsednika SRJ Vojislava Kostunice i dodao da je to "strategija koju je pripremio JUL". "Zato je vreme da se unese demokratsko svetlo u Drzavnu bezbednost i da se vidi ko koga cinkari i ko cije naloge prima. Ko je nalozio silna ubistva. Rade Markovic definitivno odlazi, ali se postavlja i pitanje odgovornosti, desetine ljudi je spremno da da izjave", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: