DJUKANOVIC NE ISKLJUCUJE PREVREMENE IZBORE

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

11:56

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ne iskljucuje mogucnost raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, prenosi FoNet. On je u utorak uvece, gostujuci u programu TV Crne Gore, na pitanje - da li ce zbog otpora Narodne stranke novom predlogu za pregovore sa Srbijom, izbori u Crnoj Gori biti raspisani pre referenduma - odgovorio da to "ne treba posmatrati fatalisticki, jer koalicije nastaju i koalicioni partneri se rastaju". Djukanovic nije iskljucio mogucnost da dodje do prevremenih parlamentarnih izbora, naglasavajuci da ne vidi u tome nista tragicno. "Potrebno bi nam bilo da ocuvamo koaliciju na vlasti, bez obzira sto o odredjenim pitanjima ne moramo misliti identicno", rekao je Djukanovic. "Mislim da ce tonovi iz Srbije, poput onog Zorana Djindjica, otrijezniti mnoge ljude u Crnoj Gori koji misle da su bas oni pozvani da budu na braniku srpskih interesa u Crnoj Gori i ida bas oni moraju da vode racuna o tome sta su interesi Srbije", rekao je crnogorski predsednik.

Djukanovic je istakao da "ne treba Srbiji ciniti ustupke u pogledu Jugoslavije" i da Srbija to i "ne trazi". "Ona trazi korektan odnos Crne Gore prema njoj. Jugoslavija je od 1992. godine fikcija", na koju se deo javnosti "navikao", rekao je Djukanovic. "Ne treba da odrzavamo neku staru fikciju, niti da od dve zdrave drzave pravimo neku cetvrtu Jugoslaviju. Treba da imamo medjusobne odnose kao dve zdrave, stabilne drzave, uz neki oblik zajednistva", naglasio je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: