Počinje suđenje Epstinovoj partnerki: Žrtve ispričale šta se dešavalo na "masažama" kod pedofila

Javnost će imati uvid u život pokojnog Džefrija Epstina jer počinje suđenje njegovoj dugogodišnjoj saradnici Gilejn Maksvel pod optužbom da je nalazila maloletne devojke za seksualno iskorišćavanje i dovodila ih milijarderu i osuđenom pedofilu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

14:33

Počinje suđenje Epstinovoj partnerki: Žrtve ispričale šta se dešavalo na
Foto: Profimedia

Očekuje se da će suđenje Gilejn Maksvel početi u ponedeljak nakon što se sastavi porota. Federalni tužioci navode da je britanska elita stvorila mrežu maloletnih žrtava koje je Epstin seksualno iskorišćavao.

Maksvelova je prvi put optužena u julu 2020. za kriminalne seksualne radnje i regrutovanje maloletnih devojčica za seksualno iskorišćavanje od 1994. do 1997. godine.

Tužioci su kasnije dodali dve optužbe za trgovinu maloletnicama, navodeći da je Maksvelova više puta komunicirala sa 14-godišnjom devojčicom u Palm Biču na Floridi i ohrabrivala je i namamila da regrutuje druge devojke da rade "seksualne masaže" za Epstina uprkos tome što je znala da je devojčica bila mlađa od 18 godina.

Gilejn Maksvel je odlučno negirala bilo kakvo krivično delo, rekavši sudu na nedavnom saslušanju: "Nisam počinila nijedan zločin".

Preti joj do 70 godina zatvora ako bude osuđena po svih šest tačaka.

Optužnica: Maksvel regrutovala devojčice za orgije

Maksvelova je uhapšena skoro godinu dana nakon što je Epstin uhapšen pod optužbom da je vodio preduzeće za trgovinu seksualnim uslugama u svojim kućama na Menhetnu i Palm Biču od 2002. do 2005.

U toj optužnici se navodi da je Epstin radio sa zaposlenima i saradnicima kako bi namamio devojčice u svoje rezidencije i plaćao nekim od svojih žrtava da regrutuju druge maloletnice za njega da ih zlostavlja.

Epstin je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji ubrzo nakon hapšenja 2019. godine.

Medicinski sud je kasnije utvrdio da je uzrok smrti samoubistvo vešanjem.

Gilejn Maksvel, nekada veoma javna osoba poznata po druženjima sa Epstinom i drugim ličnostima visokog profila poput princa Endrua i bivših predsednika Donalda Trampa i Bila Klintona, sada čeka početak suđenja zbog saučesništva u zločinu.

Žrtve će svedočiti na suđenju

Foto: Profimedia
Četiri žrtve u ovom slučaju su u optužnici u doba zlostavljanja navedene kao maloletne.

Maksvelova je bila prisutna i umešana u neke od zlostavljanja koje je navela jedna od žrtava, kaže se u sudskim dokumentima.

Ta žrtva je navodno prvi put upoznala Maksvelovu kada je imala otprilike 14 godina i Epstin ju je seksualno zlostavljao na svojim posedima u Njujorku i na Floridi, navodi se u optužnici.

Maksvelova je devojku "uvukla" u grupne "seksualne masaže" kod Epstina, svlačila se ispred devojke i bila prisutna kada se maloletna žrtva svlačila ispred Epstina, stoji dalje u optužnici.

Druga maloletna žrtva otputovala je u Novi Meksiko 1996. godine gde ju je Epstin navodno zlostavljao na svom ranču. Maksvelova je navodno masirala žrtvu dok je bila u toplesu, a onda ju je terala da masira Epstina.

Jedna od maloletnica koje su među četiri žrtve koje će svedočiti na sudu, prvi put je upoznala Gilejn Maksvel kada je bila regrutovana sa otprilike 14 godina.

Između 2001. i 2004. godine, žrtvi je plaćeno stotine dolara u gotovini za interakcije sa Epstinom tokom kojih ju je on seksualno zlostavljao, navodi se u optužnici.

Žrtva je takođe navodno regrutovala druge mlade žene da pruže seksualne usluge Epstinu na zahtev Makvelove.

Optužena Gilejn je takođe slala poklone iz Njujorka, uključujući donji veš, na kućnu adresu maloletnice na Floridi, navodi se u optužnici.

Advokat optužene tvrdi da je ona nevina i optužena samo zato što je Epstin mrtav.

Suđenje, za koje se očekuje da će trajati oko šest nedelja, trajaće do predstojećih praznika, što znači da će Maksvelova dočekati i svoj 60. rođendan u zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli: