Utorak, 03.09.2002.

16:36

Molitva za pocetak oblaganja fasade Hrama Svetog Save

Izvor: Beta

Default images

Patrijarh srpski Pavle, najvisi zvanicnici Srbije i clanovi Konzorcijuma za izgradnju Hrama Svetog Save prisustvovali su u utorak molitvi za uspesan pocetak radova na izgradnji fasade najveceg srpskog hrama. Nakon svecanosti pocece oblaganje hrama mermerom. Kako je najavljeno, izgradnja hrama treba da bude zavrsena 2004. godine. Za zavrsetak radova je potrebno oko 400 miliona dinara.

Patrijarh srpski Pavle pomolio se da hram bude zavrsen "na slavu Gospoda i Svetog Save, a na duhovnu korist" srpskog naroda. "Neka Gospod plati svima koji su pomogli da se do ovoga dodje", rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Premijer Srbije Zoran Djindjic ocenio da je dinamika izgradnje Hrama Svetog Save na Vracaru umnogome simbol "stanja nacije". On je dodao da u 20. veku nije bilo "srecnih istorijskih okolnosti" da se hram zavrsi, ali da sada zavrsetak izgradnje zavisi iskljucivo od "dinamike gradjevinskih radova". Predsednik Vlade Srbije pozvao je sve gradjane da pomognu izgradnju hrama svojim prilozima. "Hajde da u ovaj hram bude utkano sve ono sto danas narod Srbije radi na svojoj obnovi i na izgradnji svoje buducnosti. Ako zavrsimo ovaj hram uspesno, neka to bude jedan od dokaza da smo u ovom veku krenuli uspesno", rekao je Djindjic. Donatori radova na hramu tokom 2002. godine su 30 najuspesnijih firmi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: