Sreda, 20.06.2001.

17:07

LABUS SA NEMACKIM MINISTROM ZA PRIVREDNU SARADNJU

Izvor: B92

Default images
Nakon susreta sa ministarkom za privrednu saradnji i razvoj Nemacke Hajdemari Vicorek Cojl, potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus saopstio je da je Nemacka pomogla nasoj zemlji sa 120 miliona maraka i da se razgovor odnosio na projekte koji su do sada finansirani od ove pomoci: “Razgovarali smo o ustanovljavanju posebne seme za osiguranje investicija od razlicitih vrsta komercijalnih i nekomercijalnih rizika i o multilateralnoj finansijskoj saradnji vezano za nasu poziciju u Pariskom klubu i za reprogram nasih dugova prema Evropskoj investicionoj banci i moj je utisak da ce nemacka vlada da nam pruzi podrsku u tim razgovorima”.

Hajdemari Vicorek-Cojl je podsetila da je Nemacka jedna od prvih clanica EU koje su pruzile podrsku novim vlastima u SRJ: “Kao clan nemacke savezne vlade koji je nadlezan i za Svetsku banku ja se zalazem za to da se ta podrska od strane Svetske banke nastavi i pojaca. Isto se odnosi i na Evropsku uniju. Razlog mog dolaska u vasu zemlju bio je i da vidim kako su razlicte inicijative privredne saradnje unapredjene i kakvi su rezultati. Posebno se angazujemo u trajnom snabdevanju elektricnom energijom i dajemo podrsku malim i srednjim preduzecima”, naglasila je nemacka ministarka Vicorek Cojl posle razgovora sa potpredsednikom savezne Vlade Miroljubom Labusom u Palati Federacije, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: