Ponedeljak, 11.12.2000.

23:25

KOSTUNICA BIO U POSETI RIMU I VATIKANU

Izvor: B92

Default images
"Poseta Italiji je vazna", ocenila je jugoslovenska delegacija koja je u ponedeljak boravila u italijanskoj prestonici. Poseta jugoslovenskog predsednika Vojisalva Kostunice pocela je ruckom koji je za njega priredio predsednik Italije Karlo Azeljo Campi, a zatim razgovorom sa premijerom Djulijetom Amatom. Nakon toga ministar spoljnih poslova Goran Svilanovic i njegov italijanski kolega Lamberto Dini potpisali su cetiri bilateralna sporazuma od kojih jedan o uzajamnom podsticanju i zastiti ulaganja u SRJ, a tri se odnose na regulisanje brodskog saobracaja na Jadranu. U izlaganju u italijanskom parlamentu predsednik Kostunica je istakao da se Jugoslavija i dalje suocava sa problemom nasilja na Kosovu koje se u poslednje vreme prenosi na jug Srbije, ali i sa problemom odnosa u federaciji i najavio kao pocetak resavanja problema promene i jugoslovenskog i Ustava Srbije. Njegov domacin Djulijano Amato je izmedju ostalog porucio: "Zajedno cemo raditi na stabilnosti regiona". Svoju posetu Rimu predsednik Jugoslavije okoncao je audijencijom kod Pape Jovana Pavla Drugog. Razgovor je vodjen u cetiri oka i trajao je oko 20 minuta. Protokol predsednika Kostunice nije, medjutim, dozvolio novinaru Radija B92 da predsedniku postavi bilo kakvo pitanje i da sazna nesto vise o sadrzaju razgovora u Vatikanu.

Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica mogao bi u januaru da zvanicno poseti i Grcku ukoliko se nadje pogodan datum, saznala je Beta u diplomatskim kugovima u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: