Ponedeljak, 12.02.2001.

23:20

DELEGACIJA DEMOKRATSKE PARTIJE RUMUNIJE U SAVEZNOJ SKUPSTINI

Izvor: B92

Default images
Zivlji parlamentarni zivot i "maksimalna motivacija i mobilizacija" poslanika osnovni su preduslovi reformi jugoslovenskog drustva, istaknuto je u ponedeljak u razgovoru potpredsednika Odbora Veca gradjana Savezne skupstine za spoljnu politiku Miodraga Isakova i saveznog sekretara za informisanje, clana pomenutog odbora, Slobodana Orlica sa delegacijom Demokratske partije Rumunije, javlja Tanjug. Isakov je rekao da je svestrano ukljucivanje nase zemlje u medjunarodnu zajednicu neizvodljivo bez saradnje sa susedima, jer je takva saradnja "prvi test" za sire povezivanje sa svetom. Prema njegovim recima, sruseni rezim Slobodana Milosevica ostavio je u nasledje teske probleme, pre svega Kosova, "koje je fakticki za Srbiju izgubljeno", jer se u Rezoluciji 1.244 Saveta bezbednosti UN Kosovo "priznaje kao deo Jugoslavije".

Predsednik DPR i senator Petre Roman naveo je da je na prvim slobodnim izborima u Rumuniji pobedio "sirok pokret", slican DOS-u, ali da je, pretvorivsi se u politicku partiju, poceo da gubi tlo. "Kao predsednik vlade pokrenuo sam brze reforme. Ni jedan glas u parlamentu nije bio protiv reformi... Izgledalo je da sam u ekstremno povoljnom polozaju. Moju vladu, nakon 15 meseci, uklonio je revolt koji je bio kanalisan na boljsevicki nacin", rekao je Roman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: