PROTEST KRALJEVACKIH AUTOPREVOZNIKA

Izvor: B92

Petak, 08.12.2000.

21:32

Default images
Kraljevacki privatni prevoznici protestovali su u petak zbog najnovije uredbe republicke vlade kojom je omogucena preregistracija vozila registrovanih u Crnoj Gori. Kako javlja dopisnik Radija B92, njih tridesetak obratilo se gradonacelniku Kraljeva, sa zahtevom da ucini sve sto moze kako bi uredba bila ukinuta kao neustavna, jer je njome predvidjeno i da svi oni koji su taksu za registraciju platili u Crnoj Gori, takvu istu taksu sada placaju i u Srbiji. Po njihovim reccima, dazbine koje treba platiti, su veoma visoke tako da ce najveci broj prevoznika nastaviti da svoja vozila, i preduzeca vodi sa fiktivnom adresom u Crnoj Gori.

Privatni prevoznici, izmedju ostalog, zahtevaju i dobijanje dozvola i ukidanje deviznog depozita za medjunarodni transport koji je sada 10.000 maraka. Gradonacelnik Kraljeva Ljubisa Jovasevic obecao je prevoznicima da ce stati iza njihovih zahteva i izneo uverenje da iza ovakvih uredbi ne stoji DOS vec ostaci stare vlade koji pokusavaju da izvuku jos neku finansijsku korist. Ako se ovim zahtevima ne udovolji, prevoznici najavljuju, u saradnji sa kolegama iz drugih gradova, blokade puteva i druge vidove protesta, za koje kazu da su vec oprobali pomazuci sadasnjoj vlasti, koja im sada ovako pokazuje zahvalnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: