Ponedeljak, 05.02.2001.

21:35

SISIC: MILANOVIC JE ODGOVORAN ZA UBISTVO VISE LICA

Izvor: B92

Default images
Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu zatrazilo je u ponedeljak od Okruznog suda u Beogradu da pokrene istrazni postupak protiv bivseg generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragoljuba Milanovica, zbog eventualne odgovornosti za pogibiju 16 radnika RTS-a u zgradi drzavne televizije za vreme NATO bombardovanja, 23. aprila 1999. godine. U saopstenju Tuzilastva navedeno je da je zahtev za sprovodjenje istrage podnet Okruznom sudu u Beogradu zbog osnovanje sumnje da je Milanovic izvrsio tesko krivicno delo protiv opste sigurnosti. U izjavi za Radio B92, advokat porodica poginulih radnika RTS-a Slobodan Sisic izrazio je nezadovoljstvo tom odlukom Tuzilastva.

"Ako je zaista tacno da je protiv Milanovica i ostalih pokrenut zahtev za sptrovodjenje istrage zbog izazivanja opste opasnosti, a ne ubisvta vise lica sa umisljajem, ja sam kao punomocnik ostecenih porodica duboko razocaran takvim stavom okruznog Tuzilastva, posebno zato sto se radi o fazi istrage, i uopste nije bilo potrebno prekvalifikuje ovo delo u najblaze moguce. Duboko sam verovao da postoje osnovi za sumnju da se radi o izvrsenju najtezeg moguceg krivicnog dela, posebno posle izjave Karle Del Ponte da iza toga stoji i bivsi predsednik Slobodan Milosevic", zakljucio je Sisic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: