BEOGRADSKE ELEKTRANE PREKINULE RAD DO JUTRA

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2000.

16:16

Default images
Beogradske elektrane su u 16 casova prekinule rad zbog niskog pritiska gasa, izjavio je za B92 glavni dispecer BG elektrana, Stevan Stevanovic i dodao da ce grejanje stanova poceti u sredu ujutru. "Naloga za restrikcije struje za sada nema, iako se sa prestankom daljinskog grejanja znatno povecava potrosnja struje", izjavio je za B92 Slobodan Petrovic, direktor za odrzavanje i upravljanje u Elektrodistribuciji Beograd. Petrovic ipak upozorava da je stednja postala neophodna. "Prema trendu danasnje potrosnje sa ovakvim vremenom i nedovoljnim grejanjem iz daljinskog sistema grejanja, Beograd ce u utorak verovatno potrositi preko 27 miliona kilovat-casova", rekao je Petrovic i dodao da "ulazimo u potrosnju koja je skoro na granici mogucnosti naseg elektroenergetskog sistema". "Snabdevanje je za sada uredno i kontinuirano, ali mislim da je sada trenutak kada nasi sugradjani treba da posvete malo vise paznje stednji i racionalnom koriscenju elektricne energije", rekao je Petrovic za B92.

Potpredsednik vlade Srbije, Nebojsa Covic, ocekuje da se isporuka gasa iz Rusije stabilizuje u narednih nekoliko dana posle najave ruske vlade da odobri 30 miliona dolara za placanje gasa koji se isporucuje Jugoslaviji. "Mi imamo nasledjen odnos u vezi sa isporukom gasa, i to je ogroman problem", rekao je Covic i istakao da monopol nad uvozom gasa ima firma Mirka Marjanovica Progres-gas trade, te da je potrebno da ispita velicina duga i dug Energogasa i NIS-gasa prema Progres-gas trade-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: