OEBS SAOPSTIO KONACNE REZULTATE IZBORA U BIH

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2000.

20:50

Default images
Ssef misije OEBS i predsedavajuci privremene izborne komisije u BiH Robert Beri saopstio je u ponedeljak uvece u Sarajevu konacne rezultate opstih izbora u BiH, odrzanih 11. novembra. Prema tim rezultatima, naveci broj poslanickih mesta u Predstavnickom vecu Parlamentarne skupstine BiH imace Socijaldemkratska partija BiH Zlatka Lagumdzije, koja je osvojila devet od ukupno 42 mandata. Slede Stranka demokratske akcije sa osam i Srpska demokratska stranka sa sest mandata. Stranka za BiH Harisa Silajdzica i HDZ BiH imace po pet mandata, a Partija demokratskog progresa Mladena Ivanica dva mandata. Sest partija i jedna koalicija bice u parlamentu BIH predstavljene sa po jednim poslanikom.

U trci za predsednika i potpredsednika RS pobedili su kandidati SDS Mirko Sarovic i Dragan Cavic, sa osvojenih 50,2 odsto glasova. SDS osvojila je najvise mandata u Skupstini RS - 31 od ukupno 83 mandata. Slede PDP i SNSD sa po 11 mandata, a svoj klub poslanika imace i SDA sa sest osvojenih mandata. Cetiri partije - SPRS, DSP, SDP i SBIH - imace po cetiri mandata, Demokratski narodni savez Dragana Kostica tri, SNS Biljane Plavsic dva, dok ce po jedan mandata imati Demokratska stranka RS iz Bijeljine, NHI i Penzionerska stranka RS. U parlamentu Federacije BiH zastupljeno ce biti rekordnih 17 stranaka. Od ukupno 140 mesta, SDA je osvojila 38, SDP 37, HDZ 25, a stranka za BiH 21, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: