GASO KNEZEVIC: OPSTRUKCIJE NA UNIVERZITETU

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

16:24

Default images
Ministar za vise i visoko obrazovanje profesor Gaso Knezevic izjavio je da blokada rada republicke Vlade , izmedju ostalog, onemogucava i imenovanje vrsioca duznosti dekana fakulteta i rektora Univerziteta u Srbiji, javlja B92. Prema njegovim recima opstrukcije su svakodnevne pa je u pitanje doveden i sam nastavni proces. “Nadam se da cemo preovladati ovo vreme do formiranja nove vlade”, rekao je Knezevic na konferenciji za novinare i objasnio:

"Mi spremamo personalna resenja za sve fakultete. Primenjuje se novi Zakon o univerzitetu. Ja sastavljam spisak nastavnika koji ce biti u ulozi dekana i rektora i dostavljam vladi koja ih onda imenuje. Dve i po godine vazenja starog zakona je izazvalo jedan stepen pobune koja je bila skromna na univerzitetu. Sada su najglasnije bundzije za demokraticnost rezima oni koji su cutali pod tim zakonom", kaze Knezevic. Ministar za vise i visoko obrazovanje je nalozio da se sprovedu demokratski procesi izbora uprava na fakultetima. On ce, kako je rekao, postovati zelje kolektiva, ali ce konsultovati misljenje studenata za data personalna resenja. Takodje, Knezevic kaze da ce nastojati da izdejstvuje novi Zakon o Univerzitetu. Na izradi predloga Zakona radi komisija od 15 clanova na cijem se celu nalazi profesor Pravnog fakulteta Dragor Hiber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: