NOVA SAVEZNA VLADA ODRZALA PRVU SEDNICU

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

07:04

Default images
Novoizabrana vlada SR Jugoslavije odrzala je u subotu kasno uvece, neposredno po izboru u Saveznoj skupstini, prvu, konstitutivnu sednicu, na kojoj su "utvrdjena unutrasnja organizacija i nacin rada", saopstio je Savezni sekretarijat za informisanje. Kako se navodi u saopstenju, medju prioritetnim pitanjima koja ce se naci na dnevnom redu Savezne vlade jesu, "pre svega, medjunarodni i diplomatski odnosi, u skladu sa opredeljenjem o vracanju dostojanstva SRJ". Takodje je odluceno da vlada odmah pocne sa pripremama za donosenje ekonomske politike i zakona o saveznom budzetu za iducu godinu, kako bi Savezna skupstina mogla da ih usvoji do 31. decembra. Vlada je odlucila i da Saveznoj skupstini predlozi ukidanje zakona o taksama za izlazak iz zemlje, prenosi Beta.

Predsednik Savezne vlade Zoran Zizic izjavio je da je vlada na prvoj sednici radila ozbiljno i efikasno i da je "pokrenut niz zaista znacajnih pitanja i dato dosta odgovora". "Na ovoj sednici upoznali smo se sa sadrzinom koalicionog ugovora i osnovnim ciljevima i prioritetima koje on sadrzi. Takodje smo razgovarali o unutrasnjoj organizaciji rada, donosenju uredbe o vladi, o poslovniku i jos nekim znacajnijim pitanjima", izjavio je Zizic novinarima posle sednice. On je precizirao da je na sednici, koja je zavrsena cetrdesetak minuta iza ponoci, na predlog potpredsednika Miroljuba Labusa pokrenuto pitanje ukidanje izlaznih taksa iz zemlje i izrazeno opredeljenje da se Saveznoj skupstini, "jer je to pitanje zakonska materija", predlozi da donese takvu odluku. O sekretarima za informisanje i zakonodavstvo ce se, kako je najavio Zizic, izmedju koalicionih partnera razgovarati u toku naredne nedelje. Sledeca sednica Savezne vlade ce se, prema njegovim recima, odrzati u utorak, a nova vlada ce odrzavati i redovne konferencije za stampu. Potpredsednik Labus je rekao da je vlada donela odluku da pocne rad na izradi ekonomske politike za iducu godinu i usvajanju budzeta, u koordinaciji sa obe republicke vlade, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: