Utorak, 02.01.2001.

20:53

MINOBACACIMA NA SVETOG ILIJU

Izvor: B92

Default images
Projektilima iz minobacaca u utorak su napadnuti polozaji policije na planinskom vrhu Sveti Ilija na jugu Srbije. Izvori bliski policiji rekli su Radiju B92 da prilikom tog napada nijedan policajac nije ranjen. Prethodno je portparol Pres centra u Bujanovcu Jovan Djukanovic saopstio da je jedan policajac ranjen prilikom napada na uzvisenju Sveti Ilija u kopnenoj zoni bezbednosti. Medjutim, B92 saznaje da se policajac Viktor Teofanov iz Panceva sam povredio nespretnim rukovanjem secivom.

Polozaje policije na Svetom Iliji samo petnaestak minuta pre napada napustili su ministar policije Bozo Prelevic i novinari koji su s njim obisli pripadnike MUP. U izjavi za B92, Prelevic je izjavio da "je bio u obilasku terena i da je jasno uoceno prisustvo terorista". "Posle naseg odlaska, doslo je do minobacackog napada, a deset do petnaest projektila palo je na siri teren Svetog Ilije. Teroristi polako ali sigurno gube ona uporista koja su mislili da imaju, a s druge strane, sasvim je jasno koliko im je vazno to uporiste. U ovom trenutku polako se puni casa strpljenja medjunarodne zajednice, a teroristi su pokusali da se prikazu kao zrtve. To bi tako i bilo da je doslo do reakcije policije", rekao je Prelevic.

Sef Koordinacionog tela Savezne i republicke vlade za resavanje krize na jugu Srbije Nebojsa Čović izjavio je Radiju B92 da ranjavanja policajca nije bilo. "Pripadnik MUP nije ranjen, on se zapravo povredio sekirom, a napad je bio iz obliznjeg sela, ali nije bio precizan, niko nije povredjen. Nastavljamo ovaj nas pristup i nadam se da cemo u narednim danima doci do izvesne situacije", rekao je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: