SOC: SMENITI UREDNISTVO TV CRNA GORA

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

13:04

Default images
Predsednik Narodne stranke Dragan Soc izjavio je nedeljnom "Glasu javnosti" da njegova partija nece nastaviti razgovore u vladajucoj crnogorskoj koaliciji o odrzavanju referenduma sve dok ne bude smenjeno urednistvo Televizije Crna Gora. "TV Crna Gora ne samo da se stavila u sluzbu politicke ideje nezavisne Crne Gore, vec siri antisrpstvo kroz Crnu Goru i stvara ambijent koji bi trebalo da obezbedi da ne dodje ni do kakvog dogovora izmedju Srbije i Crne Gore i da se sva krivica svali na demokratsku Srbiju", tvrdi Soc. On je ocenio da TV Crna Gora lici na Radioteleviziju Srbije iz vremena kada je na njenom celu bio Dragoljub Milanovic, prenosi FoNet.

Soc je rekao da Narodna stranka insistira na donosenju novog zakona o referendumu, jer moraju da se razrese sporna pitanja iz zakona iz 1992. godine. Da li parlament mora da prihvati predlog predsednika Crne Gore Mila Djukanovica o raspisivanju referenduma, da li referendumsko pitanje mora da bude samo jedno i da li skupstina moze da promeni pitanje koje je predlozio Djukanovic, objasnio je Soc. On je izjavio da je sporno i kako ce se na referendumu odgovarati. "Moze da se odgovara sa da ili sa ne, ali nasa stranka je bliza da gradjani biraju izmedju ponuda. Da li ste za nezavisnu Crnu Goru, a drugo bi moglo da bude da li ste za zajednicu sa Srbijom", rekao je Soc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: