ZASEDANJE GLAVNOG ODBORA POKRETA ZA DEMOKRATSKU SRBIJU

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

16:08

Default images
Pokret za demokratsku Srbiju izaci ce na decembarske republicke izbore u okviru Demokratske opozicije Srbije da bi se "zajednickom borbom porazili ostaci prethodnog sistema", izjavio je novinarima predsednik tog Pokreta Momcilo Perisic. On je u pauzi zasedanja Glavnog odbora PDS novinarima rekao da DOS nece primati nove clanove pre republickih izbora. "Svi su imali sanse, nisu se odazvali, posebno Srpski pokret obnove koji je bio politicki protivnik DOS na izborima", rekao je Perisic. Predsednik PDS je kazao da do republickih izbora potreban opstanak DOS, a da je nakon izbora "prirodno" da stranke iz te koalicije oforme nove blokove ili nastave da deluju samostalno. Perisic je rekao da ce nakon razlaza DOS, njegova stranka saradjivati sa partijama koje su joj najsrodnije po programu, karakteru i koje imaju ugledno rukovodstvo i clanstvo.

Sekretar GO Dragan Lukovic rekao je da se od pocetka izborne kampanje za savezne izbore clanstvo Pokreta utrostrucilo, tako da PDS trenutno pokriva oko 60 gradova, kao i da ce do pocetka kampanje za republicke izbore biti formirani odbori u mestima gde su za sada oformljena samo poverenistva. Lukovic je rekao da najvise clanova dolazi iz Srpske radikalne stranke i Srpskog pokreta obnove, koje je ocenio "raspadajucim strankama", dodavsi da PDS ne zeli da prime bivse clanove Jugoslovenske levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: