I DOS I SPS-JUL RACUNAJU NA SAMOSTALNO FORMIRANJE VLADE

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2000.

12:58

Default images
Ni nakon ponovljenih lokalnih izbora u Leskovcu, odrzanih 30. oktobra, nema nagovestaja kada bi mogla da se odrzi konstitutivna sednica Skupstine opstine, a neizvesno je kojoj ce koaliciji poci za rukom da formira opstinsku vladu, javlja Beta.

Odnos snaga u lokalnom parlamentu, nakon ponovljenih izbora za sedam odbornika, gotovo je izjednacen izmedju koalicija Socijalisticka partija Srbije-Jugoslovenska levice i Demokratske opozicije Srbije. Od 75 odbornika, SPS-JUL dobili su 38, a DOS, zajedno sa po tri odbornika iz redova Srpskog pokreta obnove i Grupe gradjana, 37 odbornickih mandata. Uprkos cinjenici da SPS-JUL ima potrebnu vecinu za formiranje organa vlasti, DOS najavljuje preuzimanje vlasti uz pomoc glasova takozvanih prebega iz partija levice.

Kandidat DOS-a za predsednika skupstine Dragoljub Zivkovic odbio je da potvrdi price o prebezima iz stranaka levice, ali je u izjavi za agenciju Beta kazao da ta koalicija "zasigurno" preuzima vlast u opstini. Od 24. septembra do danas, predstavnici JUL-a nisu se ni jednom oglasili, a DOS tvrdi da medju "preletacima" najvise ima odbornika iz te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: