ODRZAN VRHOVNI SAVET ODBRANE U PODGORICI

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

21:17

Default images
Vrhovni savjet odbrane ocijenio je na sjednici, odrzanoj u sredu u Podgorici, da je nakon demokratskih promjena u Srbiji, bezbjednost SRJ i pored nekih negativnih kretanja sve povoljnija i stabilnija, te da ce te promjene stvoriti pretpostavke za dugorocnu stabilnost i demokratski razvoj SRJ, javlja izvestac Radija B92 iz Podgorice Nebojsa Skenderi. U saopstenju vojnog kabineta predsjednika SRJ, izdatom nakon sjednice, navodi se da je Vrhovni savjet odbrane razmatrao i druga pitanja iz svoje ustavne nadleznosti, ukljucujuci i materijalni polozaj VJ.

U radu sjednice ucestvovali su predsjednik SRJ Vojislav Kostunica, crnogorski predsjednik Milo Djukanovic, nacelnik Generalstaba VJ general-pukovnik Nebojsa Pavkovic i sekretar rhovnog savjeta odbrane general-pukovnik Slavoljub Susic. U saopstenju se navodi da sjenici savjeta, zbog bolesti, nije prisustvovao predsjednik Srbije Milan Milutinovic.

Podgoricki dnevnik "Vijsti" najavio je, pozivajuci se na izvore iz vrha DPS-a, da ce crnogorski predsjednik Milo Djukanovic na ovoj sjednici zatraziti smjenu generala Pavkovica i komandanta Druge armije VJ Dragoljuba Ojdanica, kao i raspustanje 7. bataljona Vojne policije. U saopstenju iz Kostunicinog vojnog kabineta, medjutim, ne pominje se da je razgovarano i o tim pitanjima.

Inace Kostunicu i Pavkovica je na podgorickom aerodromu docekao predsjednik crnogorskog parlamenta Svetozar Marovic, generalni sekretar crnogorskog predsjednika Miso Brajovic, te komandant Druge armije VJ Milorad Obradovic, kao i komandant podgorickog vojnog aerodroma Luka Kastratovic.

Na aerodromu je bilo i 20-tak novinara i fotoreportera sto predstavlja znatno veci publicitet od Kostunicine posjete Podgorici 17. oktobra kada ga je docekao samo potpredsjednik crnogorske Vlade i potpredsjednik Narodne stranke Savo Djurdjevac i svega nekoliko novinara. U sredu uvece u Podgorici je bio u toku sastanak celnika crnogorske vladajuce koalicjie, na kome su ucestvovali predsjednik DPS-a Milo Djukanovic, predsjednik Narodne stranke Dragan Soc i predsjednik Socijaldemoikratske partije Zarko Rakcebvic sa svojim saradnicima. Na sastanku bi trebalo, kako je najavljeno, da se usaglase stavovi povodom promjena Vladine Platforme o redefiniciji odnosa Crne Gore i Srbije. Djukanovic bi trebalo, kako je najavljivano iz DPS-a, da zatrazi saglasnost SDP-a i Narodne stranke za stav svoje partije o uspostavljanju saveza medjunarodno priznate Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: