RUKOVODSTVO "TELEKOMA" ODBACILO OPTUZBE DA JE LOSE RADILO

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

16:44

Default images
Rukovodstvo Telekoma Srbije u sredu je odbacilo optuzbe da je lose radilo i istaklo da svi ekonomski pokazatelji pokazuju uspesno poslovanje tog akcionarskog drustva. Na konfenreciji za novinare, zamenik generalnog direktora Telekoma Djovani Garau naveo je da je neto dobit tog preduzeca u 1999. godini bila 174 miliona maraka, a u prvih sest meseci ove godine 166 miliona maraka, prenosi Beta. On je ocenio da su svi rezultati poslovanja u tri i po godine postojanja Telekoma Srbije bili dobri i istakao da rukovodstvo moze da smeni samo Upravni odbor.

Generalni direktor Milos Nesovic naveo je da ukupna investiciona ulaganja Telekoma u periodu od juna 1997. godine do septembra 2000. iznose 670 miliona maraka, obracunato prema srednjem godisnjem kursu za taj period. On je naveo da je za to vreme uvedeno 400.000 novih fiksnih telefona, stepen digitalizacije povecan na 52,52 odsto, uvedena mobilna telefonija koja ima 500.000 prkljucaka i 360.000 korisnika. Nesovic je istakao da samo u ovoj godini Telekomu u medjunarodnom saobracaju zbog finasijskih sankcija strane kompanije duguju oko 100 miliona maraka.

Kako prenosi Radio B92, zamenik generalnog direktora Djovani Garau iz Telekoma Italija ustvrdio je da od osam srpskih direktora glavne direkcije Telekoma barem polovina nije pripadalo ni jednoj stranci. "Buduci da se radilo o firmi u kojoj ucesce ima vlada, normalno je da generalnog direktora bira vlada odnosno srpski parlament i narod. Sa generalnim direktorom sam se od momenta upoznavanja sporazumeo da nasi odnosi koji se ticu rukovodjenja firmom budu inspirisani ciljevima i interesima Telekoma Srbije", rekao je Garau. On je dodao da je neprijatno iznenadjen napadima na Telekom Srbije. »Nisam uspeo da nadjem gresku u radu grcko-italo-srpskog menadzmenta«, ocenio je Garau i najavio da italijanski Telekom zeli da nastavi sa radom u Srbiji. Na danasnjoj konferenciji za novinare saopsteno je i da se u bliskoj buducnosti ne planira povecanje cena telefonskih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: