SERIJA SLIKE RECI I MRZNJE PONOVO NA RTS

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

20:39

Default images
Autori serijala "Slike i reci mrznje" cije je emitovanje na Radio-televiziji Srbije obustavljeno, saopstili su da ce nastavak tog dokumentarnog filma biti prikazan u sredu uvece na Prvom programu RTS od 20 sati. Kako je javila RTS, autori programa Isidora Sekulic i Lazar Lalic zahvalili su se javnosti na podrsci i saopstili da ce preostale epizode biti emitovane u narednim danima u istom terminu. Njih dvoje su u utorak optuzili vrsioca duznosti direktora drzavne televizije Nenada Ristica za "uvodjenje cenzure" na RTS i naveli da im je Ristic kazao da je emitovanje serijala obustavljeno nakon pritisaka iz Demokratske opozicije Srbije.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Radio B92 su prethodno u toku dana kao koproducenti ovog serijala protestovali zbog skidanja sa programa kao i zbog izvestavanja drzavne televizije tokom proteklih ratova.

ANEM ocenujuje da prekidom emitovanja serijala "Slike i reci mrznje" ukazuje da se zeli "izbeci prezentovanje analize zloupotrebe medija i saucesnistva drzavne televizije u podstrekivanju na rat i zlocine". "Ako su tacna i svedocenja da je u zabrani ucestvovao i DOS, tim vise svi treba da budemo zabrinuti za proces utvrdjivanja istine i odgovornosti za pocinjena zla", porucuje se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: