DPS NECE UCESTVOVATI U KONSULTACIJAMA ZA SASTAV NOVE VLADE

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2000.

23:55

Default images
Demokratska partija socijalista Crne Gore odbila je u ponedeljak uvece poziv mandatara nove Savezne vlade Zorana Zizica da ucestvuje u konsultacijama o formiranju njegovog kabineta, javlja Beta. U pismu koje je Zizicu u ime DPS uputio predsednik Izvrsnog odbora stranke Miodrag Vukovic, navodi se da ta partija novu Saveznu vladu smatra "nelegitimnom". Odgovarajuci na ponudu da se uutorak razgovara i o buducim odnosima Srbije i Crne Gore, Vukovic je naveo da se o tome "vec vodi politicki dijalog sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije". "O uredjenju buducih medjusobnih odnosa odlucivace legitimni drzavni organi, nakon decembarskih izbora u Srbiji i predlog ponuditi gradjanima na izjasnjavanje", naveo je Vukovic u pismu Zoranu Zizicu. On je dodao da su se sa time slozili i predstavnici "nove vlasti u Beogradu". Pismo koje je Miodrag Vukovic uputio mandataru Savezne vlade Zoranu Zizicu, naslovljeno je sa "Kandidatu za predsednika Savezne vlade".

Socijaldemokratska partija Crne Gore u ponedeljak je obavestila Zizica da se nece odazvati pozivu, jer ne priznaje savezne izbore. Na razgovor sa Zizicem u utorak, kako je potvrdjeno, doci ce predstavnici Narodne stranke i Srpske narodne stranke Crne Gore. Zoran Zizic ocenio je da su konsultacije koje je obavio u ponedeljak sa "relevantnim politickim snagama u Srbiji o sastavu i prioritetima u radu Savezne vlade, bile veoma korisne", javlja FoNet. Zizic je potvrdio da je razgovarao sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije, Socijalisticke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, dodajuci da je poziv bio upucen i Srpskom pokretu obnove, ali da nije upoznat sa razlogom njihovog nedolaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: