KOSTUNICA I PUTIN POSLE RAZGOVORA U KREMLJU

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

22:47

Default images
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je posle sastanka u Kremlju sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom da ce Rusija u najskorije vreme obnoviti isporuku gasa Jugoslaviji. Ruski predsednik je istakao da njegova zemlja podrzava i da ce pomoci reintegraciju SRJ u UN i dodao da kamen temeljac treba da bude striktno postovanje teritorijalnog integriteta Jugoslavije. Razgovori u Kremlju trajali su sat vremena u prosirenom sastavu, a pola sata u cetiri oka.

Sa jugoslovenskim predsednikom u Moskvu je dosao i patrijarh srpske pravoslavne crkve Pavle. Oni su u Sveto-danilovskom manastiru, uz prisustvo sefa diplomatije Igora Ivanova, razgovarali sa poglavarom ruske pravoslavne crkve Aleksijem II. Zajednicki dolazak predsednika Jugoslavije i patrijarha Pavla u Rusiju, i sastanak dva patrijarha, ruski prededsednik je ocenio recima - "to je sustinsko novi momenat u odnosima dveju zemalja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: