LABUS: ULAZAK U PAKT OTVARA VRATA MNOGIH ORGANIZACIJA

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2000.

18:44

Default images
Predsednik Upravnog odbora Udruzenja G17 Plus Miroljub Labus u cetvrtak je ocenio da je SRJ "na velika vrata, uz simpatije svih suseda i zemalja regiona, usla u Pakt za stabilnost Jugosistocne Evrope, cime su otvorena vrata da vrlo brzo postane clanica i svih drugih ekonomskih i politickih organizacija". "Mislim da je ovo zaista veliki istorijski trenutak, ja bih rekao i politicki. Mi smo jako dobro primljeni i od svojih suseda", rekao je Labus jugoslovenskim novinarima u Bukurestu. Predsednik UO G17 Plus je objasnio da ce jugoslovenska strana sada "i konkretno uci u projekte od regionalnog znacaja koji su vec ranije odobreni", kao i da ce se vec na narednim sastancima Pakta znati u koje projekte SRJ moze da se ukljuci. Prema oceni Labusa, jedna od vaznih odluka skupa u Bukurestu je odluka Evropske investicione banke da za nedelju dana u Srbiju posalje posebnu misiju koja ce proceniti razmere ostecenja transportnog sistema i obim sredstava potrebnih za njegovu obnovu i modernizaciju.

Labus je rekao da u prvoj nedelji decembra u Briselu treba da bude odrzan koordinacioni sastanak donatora, kao "prvi stvarni korak" u organizovanju buduce donatorske konferencije za SRJ. "Na tom sastanku mi treba kao vlada, kao drzava, da iznesemo dva programa - program kratkorocnih mera za prevazilazenje problema vezanih za osnovne potrebe, pre svega u energiji, i dugorocniji program investicionih ulaganja za obnovu i unapredjenje infrastrukture", rekao je celnik G17 Plus i ocenio da Jugoslaviju, nakon kratkorocnih mera, "uslovno receno humanitarnog karaktera", vec sledeceg leta ocekuje donatorska konferencija "sa svim finansijskim obavezama koje ce buduci donatori preuzeti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: