Ponedeljak, 15.07.2002.

09:33

Iskazi javnih licnosti pomenutih u "aferi Pavkovic"

Izvor: B92

Default images
Rasvetljavanje cinjenica vezanih za "aferu Pavkovic" bice nastavljeno davanjem iskaza javnih licnosti pomenutih u toj aferi, a koje je kroz pokretanje predkrivicnog postupka zatrazilo Okruzno javno tuzilastvo. Jedan od savetnika jugoslovenskog predsednika Gradimir Nalic u izjavi za B92 kaze da je u ponedeljak, tim povodom, obavio razgovor s pripadnicima MUP Srbije. “U pitanju je procesno manjkav zahtev, ali ja sam predao pisanu izjavu kojom sam osporio sve tvrdnje da je Vojsci Jugoslavije naredjen upad u Vladu Srbije. U izjavi sam, naravno, decidno negirao sve i osporio sve sto je ovih dana bilo u medijima i sve medijima date izjave, da je bilo ko naredjivao upad u bilo koju zgradu, pa i u Biro Vlade Srbije. Moram da kazem da ocekujem da ce tuzilac Terzic pokazati vise profesionalnosti i osecaja za nezavisnost tuzilacke funkcije, sto ce ga sacuvati od aktivnog ucestvovanja u prljavim politickim kampanjama", kaze Nalic.

Okruzni javni tuzilac Rade Terzic je za B92 rekao da je od policije zatrazio da ispita i zaposlene u Birou za komunikacije Vlade Srbije u vezi sa optuzbama za prisluskivanje. Na pitanje B92 zasto su do sada na informativan razgovor pozvani samo savetnici Vojislava Kostunice, a niko iz Vlade Srbije, ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic kaze: "Nemam tu informaciju. Za ovo ministarstvo svi gradjani su jednaki, imaju ista prava, nema povlascenih gradjana o kom bi ministar sada posebno trebalo da brine. Prema tome, svi su jednaki, niko nije iznad zakona. Sve sto je tuzilac trazio bice uradjeno bez ikakvog izuzetka, znaci, nema nikakvog razloga da neko stvara famu da ce Ministarstvo unutrasnjih poslova nekoga povlastiti i da nece izvrsiti nalog Terzica", objasnjava Mihajlovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: