Petak, 14.06.2002.

19:00

HRVATSKA PREUZELA TELA EKSHUMIRANA U NOVOM SADU

Izvor: B92

Default images
Hrvatska je na granicnom prelazu sa SRJ kod Iloka u petak preuzela 13 preliminarno identifikovanih posmrtnih ostataka osoba iz istocne Slavonije, koje su bile sahranjene na novosadskom groblju.

Sef Ureda za zarobljene i nestale hrvatske vlade Ivan Grujic izjavio je da ce naredne ekshumacije biti obavljene u Sremskoj Mitrovici, a potom i u Beogradu. "Uspostavili smo stalni monitoring u tom poslu, sto znaci da imamo dozvolu za prisustvovanje ekshumacijama, a isto je i sa predstavnicima Jugoslavije, koji su prisutni na ekshumacijama i identifikacijama koje ih zanimaju u Hrvatskoj", kazao je Grujic na konferenciji za novinare u Iloku. Predsednik Komisije savezne vlade za humanitarna pitanja Maksim Korac rekao je da ce ekshumacije biti obavljene u svakom mestu u SRJ za koje hrvatska strana kaze da ima sahranjenih svojih drzavljana. On je dodao da je u Beogradu otkriveno oko 60 posmrtnih ostataka osoba koje trazi Hrvatska, dok je Grujic naveo da je vladinom Uredu u ovom trenutku prijavljeno 1.349 osoba razlicitih nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: