Godišnjica smrti: Na današnji dan preminuo novinar Dušan Mašić

Na današnji dan, pre godinu dana, u Beogradu je preminuo novinar Dušan Mašić.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2023.

18:47

Godišnjica smrti: Na današnji dan preminuo novinar Dušan Mašić
ATA Images

Dušan Mašić je bio dugogodišnji novinar BBC-ja u Londonu i Beogradu i jedan od osnivača Radija B92. Takođe, bio je i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija ANEM i autor knjige "Talasanje Srbije".

Rođen je u Beogradu 1966. godine. Novinarstvom je počeo da se bavi 1989. godine, na tadašnjem Omladinskom radiju B92. Od novinara-saradnika, preko skupštinskog izveštača i ratnog reportera, polovinom devedesetih godina prošlog veka postao je jedan od prepoznatljivih glasova i urednik informativnog programa Radija B92. Dugi niz godina izveštavao je za Glas Amerike, a honorarno je pisao i za NIN.

Dušan Mašić učestvovao je i u stvaranju Insajder televizije. Posvećivao nam je svoje slobodno vreme jer je nastanak Insajder televizije video kao, kako je govorio, "najizazovniji i najinteresantniji projekat u poslednje vreme". Na tome i na svim godinama saradnje uvek ćemo mu biti zahvalni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: