Potpuni preokret u Bahmutu: Rusi su opkoljeni?

Komandant Kopnene vojske Ukrajine Oleksandr Sirski podneo je novi izveštaj o situaciji na frontu i naveo da Ukrajina i dalje kontroliše manji deo Bahmuta.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 21.05.2023.

16:16

Potpuni preokret u Bahmutu: Rusi su opkoljeni?
Tanjug/AP Photo/Libkos

"Istovremeno, činjenica da trenutno kontrolišemo neznatan deo Bahmuta, značaj njegove odbrane nije izgubio na značaju. To nam daje mogućnost da uđemo u grad u slučaju promene situacije, a to se neosporno dešava“, rekao je Sirski.

Sirski tvrdi da ukrajinske snage nastavljaju da napreduju po bokovima i da su blizu stavljanja ruskih snaga u Bahmutu u taktičko okruženje. "Nastavljamo da napredujemo po bokovima u predgrađu Bahmuta i zapravo se približavamo uvođenju grada u taktičko okruženje. Zahvaljujući tome, moći ćemo da kontrolišemo sve visoke zgrade koje je zauzeo neprijatelj i da ih postepeno uništavamo", objasnio je Sirski.

On je zaključio da je situacija složena, ali pod kontrolom. Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Majler tvrdila je da su ruske snage stavljene u poluokruženje u Bahmutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli: