Kurti informisao ambasadore EU o planu Vlade u Prištini

Premijer tzv. Kosova Albin Kurti informisao je danas ambasadore zemalja Evropske unije akreditovane na KiM o programu i prioritetima Vlade.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

18:59

Kurti informisao ambasadore EU o planu Vlade u Prištini
EPA-EFE/ ERMAL META

On je održao virtuelni sastanak, zajedno sa zamenicom premijera i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom.

Naglasak je bio na pitanjima evropskih integracija, saopšteno je iz prištinske vlade. Kurti je naglasio da su prioriteti Vlade "pravda, zapošljavanje, reforma pravosudnog sistema i promocija investicija".

"Prvi korak u reformi pravosuđa započeli smo usvajanjem koncepta dokumenta za oduzimanje nezakonito stečene imovine koja prethodi procesu sveobuhvatne provere zaposlenih u pravosuđu", kazao je on.

Kurti je govorio i o planovima za reformu javnih nabavki kako bi se povećala transparentnost za krajnje korisnike.

Ministarka Gervala pozdravila je interesovanje Evropske unije (EU) za dijalog, ali je naglasila da je važno usredsrediti se na borbu protiv pandemije koronavirusa, ekonomski razvoj i reformu pravosuđa.

Šefovi diplomatskih misija zahvalili su se premijeru i ministru i obavestili ih da su posvećeni obezbeđivanju vakcina protiv koronavirusa i ponudili su im saradnju država EU u ispunjavanju predviđenih reformi, dodato je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: