Cene kuća i placeva na Rudniku udvostručene

Da je planinska varošica Rudnik postala sve traženija destinacija, gotovo u žiži interesovanja kada su u pitanju potražnja za vikend kućama, kao i kućama za život uopšte, pokazuje i skok prodajnih cena koje se odnose na placeve i nekretnine, piše Glas zapadne Srbije.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Ponedeljak, 06.12.2021.

18:18

Cene kuća i placeva na Rudniku udvostručene
Ilustracija: Depositphotos/photographee.eu

U skladu sa tim, u poslednjih godinu dana cene rastu i prate opšte trendove na domaćem tržištu nekretnina, ima kuća koje su u međuvremenu temeljno renovirane i vlasnici ih koriste, što za sebe, što za iznajmljivanje tokom vikenda i praznika, ali je najverovatnije i pandemija virusa korona "odradila" dobar deo posla "vraćajući ljude prirodi".

Meštani ističu kako ne prođe skoro pa nijedan dan, a da ih neko ne pita za cenu i slobodne placeve i kuće na Rudniku.

"Prolaznici pitaju da li znamo da je nešto na prodaju, interesuju se, traže, kako kažu, i najmanje parče zemlje da tu nešto naprave. Skoro su dolazili neki naši državljani i povratnici iz Emirata i Dubaija sa ciljem da otkupe placeve, sagrade kuću i tome slično. Maltene ne pitaju za cenu. A prepoznala sam ih, dolazili su opet nakon nekog vremena ali se drugačije predstavljaju! Međutim, koliko mi je poznato, ovde slobodnih stvari na prodaju nema“, kaže meštanka M. P, čija je kuća prema putu za Cvijićev vrh.

Ona je parafrazirala jednog od njih koji je navodno kazao: "Menjam i kredite i stan u Dubaiju, štednju, sve, za najsitnije parče zemlje na Rudniku. Ova zemlja je blagorodna. Vidimo da šta god se ovde zasadi od poljoprivrednih kultura uspeva i niče kao od šale.“

Njen sused Zoran Mančić iz Beograda navodi da su nekoliko puta u poslednjim mesecima dolazili i njemu se obraćali stanovnici Mladenovca i Aranđelovca kojima je, kako su naglašavali, Rudnik interesantniji za odmor, čak i bez obzira što je dosta dalji od njima "matičnih" Kosmaja i Bukulje.

"Bukulja je lepa i šumovita ali malo mesta ima za gradnju kuća. Kosmaj je sa druge strane jako poskupeo i verovatno smatraju da bi na Rudniku mogli da pronađu optimum, ono što im najviše odgovara i što je u skladu sa kućnim budžetom““, kazao je on.

Nešto niže u varošici kupuju i stanove da bi ih rentirali.

"Dolaze ljudi i iz Vojvodine, ne samo iz Šumadije ili Beograda, kupuju stanove i dalje iznajmljuju“, kaže D. I, koji stanuje na putu prema Dečjem odmaralištu Rudnik.

Cene kuća u vikend naseljima su sa prosečnih 20.000 evra od pre dve godine danas porasle gotovo dvostruko, i kreću se od minimalnih 35.000 pa naviše, piše Glas zapadne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: